Poprzednia

ⓘ Facundo Arana. Na srebrnym ekranie wystąpił w kilku telenowelach, m.in. Son de Diez 1992, Perla Negra 1994 i Alta comedia 1998. Popularność zdobył rolą Ivo DiCa ..




Facundo Arana
                                     

ⓘ Facundo Arana

Na srebrnym ekranie wystąpił w kilku telenowelach, m.in. Son de Diez 1992, Perla Negra 1994 i Alta comedia 1998. Popularność zdobył rolą Ivo DiCarlo Rapallo w telenoweli Zbuntowany anioł Muneca Brava, 1998-99. Za podwójną rolę Yago Valdez i Fabio Sirenio w Yago, pasion morena 2002 i za postać Tomása w 009 Central 2003 odebrał nagrodę Martin Fierro.

W telenoweli Jesteś moim życiem Sos mi vida, 2006 wystąpił w roli Martína Quesady, wpływowego biznesmena, będącego kierowcą Formuły 1, który odziedziczył firmę po swoim ojcu, za tę rolę Facundo również odebrał nagrodę Martin Fiegro. Grał także na saksofonie w zespole La Caranza.

W latach 1996-2006 był związany z Isabel Macedo. Od roku 2007 związał się z modelką i prezenterką Maríą Susini. Wzięli ślub 20 grudnia 2012. Mają córkę Indię ur. 10 maja 2008 oraz synów bliźniaków - Yaco i Moro ur. 19 października 2009.

                                     

1. Wybrana filmografia

  • 1992: Son de diez
  • 2005: V ritme tango
  • 1994-95: Czarna perła Perla negra – Leonardo Bastides
  • 2002: 099 Central – Tomás
  • 2011: Kiedy się uśmiechasz Cuando Me Sonreís - Gastón Murfi
  • 1993: La Flaca escopeta
  • 1999-2001: Buenos vecinos – Diego Pinillos
  • 2001: Chiquititas: Rincón de luz – Facundo
  • 2001-2002: Yago, pasión morena – Yago Valdez / Fabio Sirenio także kompozytor
  • 1991-98: Alta comedia
  • 2001: Ucieczka La Fuga – Gans
  • 1997: El Rafa
  • 1995: Montana rusa, otra vuelta – Willy
  • 1998-99: Zbuntowany anioł Muñeca brava – Ivo DiCarlo Rapallo
  • 1996: Sueltos
  • 2006: Jesteś moim życiem Sos mi vida – Martín Quesada
  • 2008: Vidas Robadas - Bautista Amaya
  • 1995: Zíngara – Rudy Moretti
  • 1995-2001: Chiquititas – Alejo Méndez Ayala/Manuel Méndez Ayala
  • 2004: Ojciec Coraje Padre Coraje – ks. Coraje